Lihastautiliiton Vuoden Vapaaehtoiseksi 2022 on valittu Arja Jylhä-Ketola. Lihastautiliiton 50-vuotisvuotisjuhlavuoden Vuoden Vapaaehtoisen ehdokkaat kerättiin poikkeuksellisesti liiton henkilökunnalta, ja myös lopullinen valinta suoritettiin äänestyksellä henkilökunnan kesken.

Arja Jylhä-Ketola edustaa Vuoden Vapaaehtoisena peräti kahta lihastautiyhdistystä, toimittuaan Pohjanmaan lihastautiyhdistyksen lisäksi myös Keski-Suomen lihastautiyhdistyksen vetäjänä keväästä 2021 alkaen. Kahden yhdistyksen vetäjänä toimiminen oli myös isossa roolissa palkinnon perusteluissa:

”Arja vetää kahta lihastautiyhdistystä ja tekee paljon niiden eteen. Pitkät välimatkat eivät ole Arjalle este, vaan hän päräyttää autolla paikalle ja järjestää tilaisuuksia: paistaa lättyjä, keittää kahvia, hoitaa tarjoiluja, hakee jäseniä mukaan ja toimii tilaisuuksien vetäjänä! Arjan toimesta hoituvat myös jäsenasiat, jäsenkirjeiden teot ja postitukset. Hän on ollut näkyvä yhdistystoimija jo yli 15 vuotta, ja myös Lihastautiliiton liittohallituksessa nyt muutaman vuoden.”

Muita palkinnon perusteissa mainittuja asioita olivat päämäärätietoisuus, ahkeruus sekä Arja tapa tehdä töitä yhdistysten hyväksi työtunteja laskematta, suurella sydämellä.

Lihastautiliitto antaa Arja Jylhä-Ketolalle tuplasti kiitoksia kahden yhdistyksen asioiden hoitamisesta ja onnittelee lämpimästi Vuoden Vapaaehtoista!

 

Lihastautiliiton Vuoden Vapaaehtoinen valittiin nyt kahdeksatta kertaa. Aiempia Vuoden Vapaaehtoisia ovat Sirpa Ekblom, Pirkko ja Kalevi Nuutinen, Tommi Rantanen, Bäckströmin perhe, Jasmin Toropainen ja Erja Simonen ja Aino Mäkinen.

Viime vuonna Lihastautiliitto palkitsi myös juhlavuoden kunniaksi kuusi somevaikuttajaa. Somevaikuttaja 2022-palkinto on tunnustus henkilön tekemästä omaehtoisesta viestintätyöstä ja vaikuttamisesta. Jatkossa Lihastautiliitto huomioikin vapaaehtoisia palkitessaan entistä monipuolisemmin myös yhteisöllisyyden, vaikuttamisen ja näkyvyyden näkökulmat.