Tuetun loman tavoitteena on lisätä hyvinvointia ja tarjota kodin ulkopuolinen lomamahdollisuus niille perheille ja aikuisille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta lomaan. Lomalla virkistytään, tutustutaan uusiin ihmisiin, kokeillaan erilaisia taitoja ja koetaan elämyksiä.

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tuetut lomat järjestetään Veikkauksen tuella ja yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja lomahuollon kanssa.

Lihastautiliitolle on vuonna 2019 varattu kaksi tuettua lomaa:

Voimaa vertaisuudesta -loma apua tarvitseville aikuisille
19.08. – 24.08.2019
Härmän Kylpylä, Ylihärmä
Hakuaika päättynyt

Voimaa vertaisuudesta -loma omatoimisille aikuisille kahdessa osassa,
edellyttää molemmille jaksoille osallistumista:
1. jakso 06.09. – 08.09.2019 (2 vrk), 2. jakso 02.12. – 05.12.2019 (3 vrk)
Kuntoutumiskeskus Apila, Kangasala
Hakuaikaa jatkettu 15.6.2019 saakka!

Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö.

Lomatukea haetaan täyttämällä sähköinen lomake MTHL:n kotisivuilla. Ennen hakulomakkeelle pääsemistä tulee loman tiedoista valita kohta ”Lisää lomatoive”, jonka jälkeen valittujen lomien alta löytyy painike ”Hae Lomaa”.

Jokainen lomatuen hakija täyttää henkilökohtaisesti lomajärjestön lomatukihakemuksen. Hakemukset palautetaan lomajärjestöön hakuajan loppuun mennessä. Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, koska puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.