Järjestöt vaativat muutosta Kelan kilpailutukseen

18.12.2018

18 potilas- ja vammaisjärjestöä jättivät 17.12. yhteisen kannanoton Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kilpailutukseen pääjohtaja Elli Aaltoselle (Kela) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle (STM). Lihastautiliitto on mukana lausunnossa.

Järjestöt ovat järkyttyneitä siitä, miten kilpailutuksen lopputulos vaikeuttaa nimenomaan kaikkein haavoittuneimmassa asemassa olevien ihmisten elämää.
Lausunnon allekirjoittaneet järjestöt edellyttävät, että Kela korjaa pikimmiten vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kilpailutuksen periaatteita niin, että ensisijaisesti arvostetaan laatua ja kuntoutuksessa tarvittavaa erityisosaamista ja vasta sen jälkeen hintaa.

Lue lausunto tästä.