Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt koronavirustautia koskevia ohjeitaan 20.12.2022. Pääkohtana uudessa ohjeistuksessa on se, että koronavirukseen suhtaudutaan nyt kuin mihin tahansa hengitystieinfektioon. Täsmällisiä koronavirusta koskevia erityisohjeita ei enää ole. Lieväoireista koronatartuntaa hoidetaan kuten muitakin flunssatauteja, ja sairastetaan kotona. Koronataudin vakavaan riskiryhmään kuuluvia kehotetaan olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä terveydenhuoltoon, mikäli sairastamisen aikana yleisvointi laskee ja oireet ovat vakavia.

Aikaisemmin koronavirustautiin sairastuneita on koskenut suositus, että kontakteja tulisi välttää viiden vuorokauden ajan. Nyt uusissa ohjeistuksissa sanotaan, että arkeen voi palata, kun kuume on poissa ja oireet ovat selvästi vähentyneet. Koronavirukselle altistuneet voivat jatkaa arkeaan normaalisti ollessaan oireettomia.

Jatkossakin kaikkien hengitystieinfektioiden ehkäisyn yhteydessä on hyvä muistaa hyvä käsihygienia, yskiminen ja aivastaminen hihaan, sairastaminen kotona ja suositellut rokotteet vakavien tautimuotojen ehkäisemiseksi.

Voit lukea päivitetyt koronaohjeet THL:n verkkosivuilta Huomioi hengitystieinfektioiden ehkäisy myös jouluna ja uutena vuotena – THL päivitti koronaohjeistuksiaan – Tiedote – THL