Lihastautiliitto toimii kattojärjestönä 12 jäsenyhdistykselle eri puolilla Suomea. Jäseneksi liitytään täyttämällä sähköinen liittymislomake jäsenyhdistyksen sivuilla.

Varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä lihastautia sairastavat ja kannattajajäseniksi sairastuneiden ohella myös omaiset, läheiset, ystävät ja kaikki lihastaudeista kiinnostuneet. Jäsenmaksut ovat yhdistyskohtaisia, lisätietoa jäsenmaksusta saat oman alueesi jäsenyhdistyksestä.

Lisätietoa jäseneksi liittymisestä saa jäsenyhdistyksistä tai oman alueen järjestösuunnittelijalta.

Lihastautiliiton suoraan alaisuuteen tuki- ja asiantuntijajäseniksi voidaan hyväksyä rekisteröityjä yhdistyksiä, oikeuskelpoisia yhteisöjä sekä säätiöitä.

Yhdistykset

Lihastautiliiton palvelut ovat kaikille avoimia, mutta jäsenyhdistykseen liityttyäsi saat jäsenetuina Porras-lehden sekä yhdistyksen paikalliset palvelut.

Jäsenyhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille tarjoamalla mahdollisuuden tavata muita samassa tilanteessa olevia, useissa yhdistyksissä toimii myös vertaisryhmiä.

Vertaistuen lisäksi yhdistystoiminnan keskeisiä muotoja ovat tiedonvälitys ja harrastus- tai liikuntamahdollisuuksien tarjoaminen. Yhdistykset järjestävät myös tapaamisia, retkiä ja esimerkiksi alueellisia kesäpäiviä.

Tutustu Lihastautiliiton jäsenyhdistyksien toimintaan yhdistysten omilla sivuilla: