Lihastautiliitossa toimii kolme vakituista fysioterapeuttia, joilla kullakin on laaja tietous lihassairauksista ja niiden vaikutuksista toimintakykyyn. Fysioterapeutit ovat erikoistuneet hengitysfysioterapiaan, ja lisäkoulutuksia on Fasciamanipulaatiosta ja MDT-terapiasta.

Kaikki fysioterapeutit ovat ensiaputaitoisia ja heillä on allasterapiapätevyys. Fysioterapiaa toteutetaan suomeksi ja tarvittaessa englanniksi.

Ajanvaraus

Ajanvaraus tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse.

 • Ajanvaraus puhelimitse, puh. 044 736 1030 arkisin klo 9-15 (soittopyyntö fysioterapeuteille)
 • Ajanvaraus sähköpostitse fysioterapia@lihastautiliitto.fi

Lämpimästi tervetuloa fysioterapia-asiakkaaksi – soita ja kysy lisää!

Fysioterapeutit:

Noora Kärkkäinen, fysioterapeutti (AMK)

 • Stecco Fascial Manipulation I ja II
 • McKenzie MDT
 • Hengitysfysioterapia

Emma Velling, fysioterapeutti (AMK)

 • Stecco Fascial Manipulation I ja II
 • Hengitysfysioterapia

Veera Tevasaari, fysioterapeutti (AMK)

Hinnat

Maksu tapahtuu laskutuksella. Erillisiä laskutuslisiä ei peritä.

Fysioterapiavastaanotto 60 min 56 €
Fysioterapeutin kirjallinen palaute 26 €

Etäkuntoutusvastaanotto on ensisijaisesti itse maksettavaa. Mikäli asiakas saa etäkuntoutusvastaanotolle tarkoitetun maksusitoumuksen, vastaanotto on mahdollista toteuttaa myös maksusitoumusperusteisesti.

Tilat ja välineet

Fysioterapian vastaanotto tapahtuu Lihastautiliiton tiloissa sekä kotikäynteinä. Lisäksi liiton fysioterapeutit toteuttavat myös allasterapiaa uimahalleissa.

Fysioterapian vastaanotto sijaitsee Lihastautiliiton keskustoimistolla Turussa osoitteessa Läntinen Pitkäkatu 35. Fysioterapiatilat sijaitsevat katutasossa. Sisäänkäynti on esteetön takapihalta (korttelin sisäpiha).

Lihastautiliiton fysioterapiassa on kolme terapiatilaa, joista kahdessa on leveä hoitopöytä. Vastaanottotilat soveltuvat tilavuuden vuoksi myös sähköpyörätuoliasiakkaille. Terapiassa on käytettävissä henkilönostin. Asiakkailla on käytössä asianmukaiset odotustilat sekä esteetön WC.


Fysioterapiassa on käytettävissä mm. seuraavia välineitä:

 • Technogym Kinesis One -harjoituslaite
 • TerapiMaster-kuntoutusväline
 • Motomed-restoraattori ylä- ja alaraajoille
 • Physio Touch -hoitolaite
 • Henkilönostin
 • Hengitysfysioterapiavälineitä, mm. hengityspalkeet, yskityskone, imulaite, WELLO2

Fysioterapian suunnitelma ja tavoitteet

Jokaisen asiakkaan kanssa tehdään henkilökohtainen fysioterapiasuunnitelma, joka perustuu asiakkaan kanssa yhdessä keskusteltuihin ja asetettuihin tavoitteisiin sekä tarpeisiin. Fysioterapiassa huomioidaan erityisesti lihastautia sairastavan osallisuus ja kuulluksi tuleminen omista kuntoutusasioista päätettäessä.  Fysioterapiassa käytetään arviointi- ja mittaamismenetelmiä, joiden avulla pystytään arvioimaan muutostarpeita arjen sujuvuuden parantamiseksi.

Fysioterapiaa etäkuntoutusvastaanottona

Etäkuntoutusvastaanoton avulla myös maantieteellisesti kaukana asuvat lihassairautta sairastavat ihmiset voivat päästä lihassairauksiin ja hengitysfysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin vastaanotolle.

Etäkuntoutuksen avulla asiakas pääsee reaaliaikaisesti tapaamaan fysioterapeutin ja saa yksilöllisiä ohjeita ja harjoituksia fyysisen toimintakyvyn tukemiseen. Vastaanottoa varten tarvitaan tietokone, nettiyhteys sekä sähköpostiosoite. Nettiyhteyden tulee olla riittävä videokuvan ja äänen jakamiseen. Fysioterapeutit neuvovat vastaanoton käytännöstä ajanvarauksen yhteydessä.

Etävastaanotto voi olla kertaluonteinen tai jatkuva terapia asiakaan tarpeen ja toiveen mukaisesti. Ajanvaraus tapahtuu normaalin ajanvarauksen kautta.

Maksajatahot ja asiakkaat

Lihastautiliitto tuottaa palveluita maksusitoumusperusteisesti sekä yksityishenkilöille itse maksaen. Organisaatioasiakkaiden kanssa tehdään mielellään yhteistyösopimus, mutta asiakkaita voi lähettää fysioterapiaan myös ilman erillistä sopimusta, mikäli yksittäinen maksusitoumus on olemassa.

Itse maksavilla on hyvä olla mukanaan lääkärin lähete (SV3F), mutta fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä.

Sopimusasiakkaat

 • KELA – vaativa lääkinnällinen kuntoutus, neurologinen fysioterapia (lisätietoja: www.kela.fi/vaativa-laakinnallinen-kuntoutus)
 • Turun kaupunki – neurologinen fysioterapia
 • Muut asiakkaat ja maksajatahot
 • Eri organisaatioiden, kuten sairaaloiden ja kuntien maksusitoumukset