ALS Ice Bucket Finland -jäävesiämpärikampanjavarat

Lihastautiliitto tukee ALS-jäävesikampanjalla kerätyin varoin ALS-toimintaa kolmella eri tavalla:

1) Henkilökohtainen ALS-virkistysraha
ALS-virkistysraha on tarkoitettu niille ALSia sairastaville, jotka eivät esimerkiksi terveydentilansa takia ole pystyneet tai pysty osallistumaan muihin ALS Ice Bucket Finland -jäävesiämpärikampanjan tuotoilla järjestettyihin tapahtumiin. Korvauksen virkistystapahtumasta voi hakea jälkikäteen toimittamalla ALS virkistyshakulomake kuitteineen Lihastautiliittoon. Korvattava summa on kuitissa/kuiteissa oleva määrä, kuitenkin enintään 100 euroa/vuosi.

2) ALS-virkistysraha ALS-vertaistukiryhmille
ALS-vertaistukiryhmillä on mahdollisuus hakea ryhmälleen kertaluonteisesti virkistysrahaa 100e/ryhmä. Hakijana voi olla vertaisryhmän vetäjä tai joku ryhmäläisistä. Korvauksen virkistystapahtumasta voi hakea jälkikäteen toimittamalla ALS virkistysrahahakulomake ryhmille kuitteineen Lihastautiliittoon. Korvattava summa on kuitissa/kuiteissa oleva määrä, kuitenkin enintään 100 euroa.

3) ALS-alueraha ALS-ensitietopäiviä tai ALS-tietopäivien järjestämiseen:
Alueilla on mahdollisuus hakea jäävesikampanjarahaa 300e/vuosi. Tukea voidaan käyttää ALS-ensitietopäivän tai ALS-tietopäivän järjestämisen yhteydessä syntyvien kustannusten (luennoitsijoiden palkkiot, striimaus ja matkakustannukset) kattamiseen. Korvauksen voi hakea jälkikäteen toimittamalla ALS-aluerahahakulomake kuitteineen Lihastautiliittoon. Korvattava summa on kuitissa/kuiteissa oleva määrä, kuitenkin enintään 300 euroa.

Lomaketta voi tiedustella Lihastautiliitosta: monica.lahermaa@lihastautiliitto.fi tai p. 044 736 1030.

Täytetyt lomakkeet toimitetaan Lihastautiliittoon osoitteeseen:
Lihastautiliitto ry / ALS-virkistysraha
Läntinen Pitkäkatu 35
20100 Turku

Hilkka ja Eino Lindströmin rahasto

Hilkka ja Eino Lindströmin rahasto jakaa apurahoja lihastautia sairastaville opiskelumahdollisuuksia, itsensä kehittämistä tai sellaista järjestö- ja harrastustoimintaan osallistumista varten, joka edistää lihassairauksista tiedottamista. Jaettava summa on 100–500€/vuosi/henkilö ja avustuksen saajan tulee olla Lihastautiliiton jäsen.

Apurahaa voi hakea kaksi kertaa vuodessa, vuonna 2023 ensimmäinen haku päättyy 28.2.2023  ja toinen haku on auki 31.8.2023 saakka.

Hakemukset lähetetään määräaikaan mennessä osoitteeseen: Lihastautiliitto ry/Liittohallitus, Läntinen Pitkäkatu 35, 20100 TURKU.

Hakulomakkeen voi tulostaa tästä tai tilata Lihastautiliiton keskustoimistolta, p. 044 736 1030. Tiedusteluihin vastaa toiminnanjohtaja Sari Kuosmanen: 044 064 9494 tai sari.kuosmanen@lihastautiliitto.fi.