Lihastautiliitto järjestää 4.-5.4.2019 Tampere-talossa Lihastautien kehittyvä tutkimus ja hoito 2019 -konferenssin uusimman tutkimustiedon valossa. Konferenssi on suunnattu lihastautia sairastaville, heidän läheisilleen ja lähityöntekijöilleen. Konferenssin yhteydessä järjestetään mahdollisuus diagnoosiryhmien kokoontumiselle.

Konferenssin yhteistyökumppani on Suomen NM-ERN-yksikkö/Tampereen yliopistollisen sairaalan lihastautien tutkimuskeskus. Konferenssin teemoina ovat aikuisten ja lasten lihastaudit, diagnostiikka, geenitutkimuksen kehitys, lääkehoidot sekä toimintakyvyn fyysisten edellytysten arviointi. Lisäksi konferenssissa käsitellään osallisuutta sekä nuorten transitiovaihetta.

Konferenssiin ilmoittautuminen on päättynyt, mutta lihastautia sairastavilla ja lihassairaiden lasten vanhemmilla on mahdollisuus seurata konferenssia striimauksen kautta. Striimaukset lähetetään konferenssin Sorsapuistosalin osuuksista konferenssin molempina päivinä, ja mukaan pääsee tilaamalla yhteyslinkin osoitteesta lihastautiliitto@lihastautiliitto.fi. Kirjoita linkkiä tilatessasi sähköpostin aihekenttään tunnisteeksi ”Lihastautikonferenssin striimaus”.

Konferenssin ohjelma ja lisätiedot löytyvät konferenssin omalta sivustolta.