Sähköpyörätuolisalibandyn Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa 31.5.–7.6.2021. Alun perin kisat oli tarkoitus käydä kesäkuun alussa 2020, mutta koronaviruspandemian vuoksi lajin kansainvälinen kattojärjestö IPCH ja kisajärjestäjät päätyivät siirtämään kisoja vuodella eteenpäin.

– On tietysti sääli, että pelaamaan ei päästy alkuperäisessä aikataulussa, mutta olen varma, että kisojen merkitys pelaajille ja koko sähköpyörätuolisalibandyperheelle tulee olemaan entistäkin suurempi, kun vuoden päästä saadaan pelit käyntiin. Ne tulevat olemaan kaikkien aikojen kisat, sanoo EM-kilpailujen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Raila Riikonen.

EM-kilpailuissa pelaa kahdeksan maata: Hollanti, Belgia, Tanska, Sveitsi, Italia, Espanja, Saksa ja Suomi. Isäntämaa Suomi pelaa B-alkulohkossa yhdessä Italian, Espanjan ja Saksan kanssa.

Kyseessä on kolmas kerta, kun sähköpyörätuolisalibandyn arvokilpailut pelataan Suomessa. Lajin historian ensimmäiset MM-kilpailut käytiin Helsingin Ruskeasuolla vuonna 2004.

Lähde ja lisätietoja: www.paralympia.fi