Helpoin tapa hakea kurssille on täyttää kurssihakemus verkkosivuillamme. Löydät jokaisen kurssin omalta sivulta linkin kurssihakemukseen. Lastenleirille on oma hakemuksensa, mikä löytyy sivulta.

Voit myös tilata paperisen hakemuksen liitosta ja palauttaa sen osoitteella:

Lihastautiliitto / kurssit
Läntinen Pitkäkatu 35
20100 Turku

Voit halutessasi liittää terveystiedot, joista selviää lihastautidiagnoosi tai lääkärin toteama epäily lihassairaudesta, mukaan hakemukseesi. Lääkärin suositusta ei kursseille tarvita.

Valintakriteerit kursseille

Kurssit ovat avoimia kaikille. Kurssille hakeakseen ei tarvitse olla jäsenenä missään lihatautiyhdistyksessä. Kursseille osallistumisen edellytyksenä on kurssista riippuen itsellä tai läheisellä todettu lihassairaus.

Kursseille hakuaika päättyy noin kaksi kuukautta ennen kurssin alkua.

Kurssivalinnat tekee Lihastautiliiton kuntoutustiimi noin kuukautta ennen kurssin alkua. Valinnassa otetaan huomioon hakemuksessa esitetyt perustelut, tiedon ja tuen tarve tai elämäntilanteen kuormittavuus.

Valintaan vaikuttavat myös aiempi osallistuminen kurssille (ensi kertaa osallistuvat ovat valinnoissa etusijalla), hakijan soveltuminen ryhmämuotoiseen toimintaan sekä kurssilaisista muodostuva vertaistuellinen ryhmä

Kurssit ovat maksuttomia

Kurssit ovat osallistujille maksuttomia kurssiohjelman, täysihoidon ja tarvittaessa avustuksen osalta. Kurssit toteutetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) tuella. Majoittuminen kursseilla on kahden hengen huoneissa, perhekurssilla perhehuoneissa. Terveydellisten syiden perusteella voi saada yhden hengen huoneen (hoitavalta lääkäriltä lausunto tätä varten). Jos muusta syystä haluaa yhden hengen huoneen, joutuu maksamaan lisämaksun itse.

Kuluja osallistujalle tulee matkoista kurssipaikalle. Tarvittaessa Lihastautiliitto ry korvaa osallistujien matkoja omavastuuosuuden ylittävältä osalta. Matkakorvaus suoritetaan halvimman matkustustavan mukaan (julkinen liikenne). Matkakustannusten omavastuu on 25 euroa/yhdensuuntainen matka.
Erityiskulkuneuvon tarpeesta (esim. taksi) on osallistujan otettava yhteyttä ennen kurssin alkua kuntoutusasiantuntijaan mahdollisia matkojen yhdistämisiä varten. Lasten kesäleirin matkat maksaa perhe itse.

Huomioithan, että kursseihin ja leireihin liittyvät muutokset ovat mahdollisia.

Lämpimästi tervetuloa kursseille!

Lisätietoja

Kuntoutusasiantuntija

Susanna Ryynänen

044 703 4657
susanna.ryynanen@lihastautiliitto.fi
Kurssi- ja leiritoiminta, kuntoutukseen liittyvä ohjaus ja neuvonta