Lihastautiliiton kotisivuilta kurssit löytyvät Tietoa ja tukea –osiosta. Tältä sivulta löydät kaikki kurssit kootusti samasta paikasta. Löydät jokaisen kurssin myös omalta sivultaan, josta löytyy myös sähköinen hakulomake. Kurssille hakeminen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti.

Paperisia hakulomakkeita saa liitosta kuntoutusasiantuntijalta. Paperinen kurssihakemus toimitetaan osoitteeseen:

Lihastautiliitto / kurssit
Läntinen Pitkäkatu 35
20100 Turku

Haku sähköisesti

Mene osoitteeseen www.lihastautiliitto.fi > tietoa-ja-tukea > kurssitoiminta

Löydettyäsi haluamasi kurssin, klikkaa auki kurssin tiedot. Kurssitietojen alla on painike HAE KURSSILLE. Paina sitä.

Täytä kurssihakemus huolellisesti omilla tiedoillasi ja paina Lähetä–painiketta. Hakulomake ilmoittaa, mikäli jokin kohta on jäänyt täyttämättä. Lomakkeen lähetys ei onnistu, jos pakollisia kenttiä on jäänyt täyttämättä.

Saat sähköpostiisi vastausviestin, kun hakemus on tullut perille.

Jos olet jostain syystä epävarma, tuliko lomake perille, voit varmistaa sen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen susanna.ryynanen@lihastautiliitto.fi

Kurssien hakuaika päättyy kaksi kuukautta ennen kurssin alkua. Voit halutessasi liittää hakemukseesi terveystiedot, joista selviää lihastautidiagnoosi tai lääkärin toteama epäily lihassairaudesta. Lääkärin suositusta ei kursseille tarvita.

Valintakriteerit kursseille

Kurssit ovat avoimia kaikille lihastautia sairastaville ja heidän läheisilleen. Kurssille hakeakseen ei tarvitse olla jäsenenä lihatautiyhdistyksessä. Kurssivalinnat tekee Lihastautiliiton kuntoutustiimi noin kuukautta ennen kurssin alkua. Täytä hakemuksesi huolella, sillä valinta kursseille perustuu hakemuksessa annettuihin tietoihin. Valintaan vaikuttavat hakijan osallistuminen aiemmille kursseille, henkilökohtaiset tavoitteet ja tarve ryhmämuotoiselle vertaistuelle mikä ilmenee hakijan hakemuksesta.

Kursseille hakuaika päättyy noin kaksi kuukautta ennen kurssin alkua.

Kurssit ovat maksuttomia

Kurssit ovat osallistujille maksuttomia kurssiohjelman, täysihoidon ja tarvittaessa avustuksen osalta. Kurssit toteutetaan STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) tuella. Majoittuminen kursseilla on kahden hengen huoneissa, perhekurssilla perhehuoneissa. Terveydellisten syiden perusteella voi saada yhden hengen huoneen (hoitavalta lääkäriltä lausunto tätä varten). Jos muusta syystä haluaa yhden hengen huoneen, joutuu maksamaan lisämaksun itse.

Kuluja osallistujalle tulee matkoista kurssipaikalle. Tarvittaessa Lihastautiliitto ry korvaa osallistujien matkoja omavastuuosuuden ylittävältä osalta maksimissaan 250 € saakka. Matkakorvaus suoritetaan halvimman matkustustavan mukaan (julkinen liikenne). Matkakustannusten omavastuu on 25 euroa/henkilö/yhdensuuntainen matka, pari- ja perhekurssi 50 €/perhe/yhdensuuntainen matka. Erityiskulkuneuvon tarpeesta (esim. taksi) on osallistujan otettava yhteyttä ennen kurssin alkua kuntoutusasiantuntijaan mahdollisia matkojen yhdistämisiä varten. Lasten kesäleirin matkat maksaa perhe itse.

Huomioithan, että kursseihin ja leireihin liittyvät muutokset ovat mahdollisia.

Lämpimästi tervetuloa kursseille!

Lisätietoja

Kuntoutusasiantuntija

Susanna Ryynänen

044 703 4657
susanna.ryynanen@lihastautiliitto.fi
Kurssi- ja leiritoiminta, kuntoutukseen liittyvä ohjaus ja neuvonta