Tietoa, vertaistukea ja irtiotto arjesta

Kaipaatko tietoa oman sairauden kanssa pärjäämisen tueksi? Onko arjessasi haasteita? Haluaisitko kysyä toisilta saman kokeneilta vinkkejä sairauden kanssa elämiseen?

Lihastautiliiton kursseilla on mahdollista tavata ja jakaa kokemuksia muiden lihastautia sairastavien henkilöiden ja heidän läheisien kanssa.

Kurssit sisältävät

  • asiantuntijoiden tietoiskuja,
  • keskustelua ja
  • monipuolista toimintaa ammattilaisten ohjaamissa vertaisryhmissä.

Voimavaroja ja hyvinvointia

Tavoitteena on vahvistaa lihastautia sairastavan henkilön ja hänen läheisensä voimavaroja ja luottamusta sairauden kanssa pärjäämiseen. Tukea hyvinvointia, jotta oman elämän näköinen arki on mahdollista.

Tukea uuteen tilanteeseen

Kursseille voi hakeutua heti oireiden tai diagnoosin saamisen jälkeen, mutta myös eri elämäntilanteiden muuttuessa. Työssä jaksaminen, eläkkeelle jääminen tai muutokset perhe-elämässä voivat tuoda uusia haasteita omaan elämään. Kursseilla asiantuntijoiden antama ammatillinen tieto ja tuki sekä vertaisten kokemuksellinen tuki voivat antaa uusia suuntaviivoja haastavassa tilanteessa.

Läsnäolokursseja ja verkkokursseja

Lihastautiliiton läsnäolokurssit toteutetaan eri puolilla Suomea eri teemojen mukaisesti. Kursseja löytyy perheille, lapsille, nuorille ja aikuisille.

Verkkokurssille voi osallistua omasta kodista käsin maantieteellisestä sijainnista riippumatta ja kuitenkin olla läsnä toisten kanssa. Osallistumisen edellytyksenä on tietokone/tabletti/puhelin, jossa on käytössä sekä mikrofoni että kamera.

Lisätietoja

Kuntoutusasiantuntija

Susanna Ryynänen

044 703 4657
susanna.ryynanen@lihastautiliitto.fi
Kurssi- ja leiritoiminta, kuntoutukseen liittyvä ohjaus ja neuvonta